top of page

ROLAND VAN KEMENADE

Ben jij op zoek naar een eerlijke en integere,  no-nonsense adviseur die jou helpt om jouw (groei)doelstellingen te behalen, dan ben je bij mij aan het goede adres.

Roland van Kemenade

EEN PROFESSIONELE NETWERKER

Als  20 jarige starter op de arbeidsmarkt, bij het accountantskantoor ‘de NAM’ (Nederlandse Accountants Maatschap), wat later op is gegaan in Deloitte., heb ik me van het begin helemaal thuis gevoeld in het cijfermatige en analytische van het vak van Register Accountant.

 

De combinatie van werken en gelijktijdig een Universitaire opleiding volgen tot Register Accountant was voor mij de ideale leerweg.

De voorliefde in het accountantsvak kwam gaandeweg steeds meer te liggen bij het adviseren van ondernemers in het Midden en Klein Bedrijf en steeds minder bij de daadwerkelijke accountantscontroles.

Na 13 jaar Deloitte. (inmiddels in de functie van manager) heb ik het besluit genomen om mijn activiteiten elders voort te zetten, aangezien de werkuren niet meer strookten met mijn (jonge) gezinsleven en de wens om daar ook actief bij betrokken te zijn.

 

Na een tussenstop van 2 jaar in de automobielbranche, ben ik in 2004 aan een avontuur begonnen bij Verberkmoes Assurantiën, een middelgroot assurantiekantoor (top 100 in Nederland) met ongeveer 35 medewerkers, gevestigd in Valkenswaard.

 

Wat begon als een tijdelijke klus als financial controller om de financiën binnen het bedrijf op orde te brengen, groeide uiteindelijk door in een ondernemerschap en de functie van Algemeen directeur.

 

Binnen dit bedrijf heb ik me ontwikkeld van financial controller, via operationeel manager, naar algemeen directeur en vervolgens tot ondernemer en visionair denker.

 

In 2017 ben ik tot de conclusie gekomen dat de ambities die ik had met het bedrijf, niet te realiseren waren binnen het bedrijf. Daarom heb ik besloten om het bedrijf te verkopen en me meer te gaan richten op het helpen van mensen, zowel ondernemers als ook in het dagelijkse leven (o.a. vrijwilligerswerk).

 

Als ik mijn werkzame leven in mag delen in drie fasen van learning (Deloitte.), earning (Verberkmoes Assurantiën) en returning, dan ben ik nu in deze derde fase aan gekomen.

 

Het is nu een belangrijke doelstelling van mij om ook wat terug te doen voor de maatschappij en de mensen daarin, die het wat minder goed getroffen hebben. Om die reden heb ik besloten om, naast het vrijwilligerswerk wat ik doe, ook 10% van de door mij gerealiseerde omzet in de eerste drie maanden van samenwerking, te schenken aan goede doelen (door de klanten te kiezen).

 

Mijn ervaring als Register Accountant, Financial Controller, Algemeen Directeur en ondernemer geven mij een rijk gamma aan kennis, kunde en vaardigheden om (startende) ondernemers te helpen.

Roland Advies

KENNIS EN ERVARING

Bedrijfsnaam: Deloitte

Functie: Manager

Januari 1989 tot en met juli 2002

 

Begonnen als assistent accountant (koffie halen en kopieën maken) en doorgegroeid tot manager. Gelijktijdig opleiding tot Register Accountant afgerond. Vele klanten bediend in diverse branches (met name dienstverleners, handelsondernemingen, woningcorporaties). Vele verschillende opdrachten gedaan (behoudens de 'normale' accountantscontrole), waaronder waarderingsopdrachten, forensische opdrachten, bedrijfsovernames, financieringsaanvragen, business plannen, due diligence onderzoeken. Veel geleerd. Leuke organisatie. Leuke mensen.

Bedrijfsnaam: Hogeschool Markus Verbeek

Functie: Docent Externe verslaggeving en Leer Accountantscontrole

Oktober 2002 tot en met juni 2003

 

Bedrijfsnaam: Fontys Hogeschool

Functie: Docent Leer accountantscontrole

Maart 2003 tot en met december 2003

 

Bedrijfsnaam: Straver Holding BV

Functie: Financieel directeur

Mei 2002 tot en met oktober 2004


In de ruim 2 jaar bij de Straver groep, heb ik als financieel directeur meegewerkt aan het financieel en organisatorisch verbeteren van het bedrijf. Zodanig dat het bedrijf daarna verkoopklaar was.

Bedrijfsnaam: Verberkmoes Assurantien BV

Functie: Financieel Controller – Kantoormanager – Algemeen directeur - Ondernemer

Oktober 2004 tot en met december 2018


In ruim 14 jaar tijd heb ik dit bedrijf, de laatste 10 jaar samen met mijn compagnon, met veel plezier mogen (her)opbouwen en besturen, Bij mijn aanstelling was het bedrijf nagenoeg technisch failliet. In ruim 14 jaar heb ik dat samen met mijn collega’s om gevormd tot een zeer succesvol en zeer rendabele onderneming. De ultieme doelstelling, om het bedrijf vrij te maken van vreemd vermogen is op de valreep gerealiseerd. Daarna is het in goede handen gegeven bij de Veldsink groep.

Bedrijfsnaam: Roland Advies

Functie: Ondernemer

Januari 2019 tot en met heden


Zelfstandig ondernemersadviseur

Vrijwiligerswerk

Naam: Stichting Peuterspeelzalen 

Functie: Penningmeester

September 1996 tot en met december 1999

 

Naam: Jongerencentrum Pulse

Functie: Penningmeester

Januari 2005 tot en met september 2007

Naam: Vereniging Industrieel Contact Valkenswaard

Functie: Penningmeester

December 2015 tot en met heden

Naam: Over Rood

Functie: Trajectmanager

December 2019 tot en met heden

ADVIES, KLANKBORD, SPARREN OF GEWOON EEN KOP KOFFIE? NEEM CONTACT OP MET ROLAND

'Ik wil mensen helpen met de kennis en vaardigheden die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan.'

bottom of page