top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRoland Advies

Goud!

"Je bent je gewicht in goud waard kerel 🙏🏻👍🏻! "


Zo eindigde de mail van een mijn dierbare relaties. En wat doe je dan als rechtgeaarde accountant: rekenen!

Om te beginnen al fijn, dat ik qua sporten in een rustige fase van het jaar zit en mijn 'wintervachtje' zich al enigszins begint te vormen. Elk onsje meer, betekent toch automatisch een waardestijging.


En ja, hoeveel karaats goud neem je dan? Een bescheiden 14 karaats of een zelfingenomen 24 karaats. Laat ik dan toch maar dicht bij mezelf blijven en een bescheiden 14 karaats prijs hanteren.

Wow, dat is toch een mooi bedragje: ruim € 1,8 miljoen!


Waarde toevoegen

Maar hoe komt zo'n klant er nu bij om mij zo'n waarde toe te dichten?


Als ik de vele gesprekken met hem analyseer en de adviezen die ik hem in de loop van de tijd heb gegeven, dan is toch de rode draad dat ik hem niet gespaard heb. Mijn oprechte visie op zaken en mening over bepaalde besluiten die genomen zijn (en ook besluiten die niet genomen zijn), zijn stelselmatig gedeeld.


Het deed soms pijn. Vandaar dat ik eerst de bijnaam "The Dentist" kreeg: Je weet dat je er heen moet, je weet dat het pijn gaat doen, het doet ook pijn, maar achteraf ben je toch blij dat je gegaan bent => het voorkomt nog meer pijn in de toekomst.


Tsja, de vergelijking met de tandarts, er zit wel een kern van waarheid in. Maar de intentie is nooit om iemand pijn te doen met het verkondigen van de waarheid; dat neemt niet weg dat die waarheid wel pijn kan doen.


Maar na verloop van tijd verdween die pijn, omdat mijn gesprekken er voor zorgden dat ik de spiegel niet altijd meer voor hoefde te houden. Dat deed hij zelf. Ook dat zorgde regelmatig voor pijn. Maar vervolgens kon wel aan verandering en verbetering gewerkt worden.


Dit alles heeft me geleerd dat je altijd trouw moet blijven aan je eigen visie en mening op zaken. Mensen die mee praten zijn er genoeg. Mensen die hun nek uitsteken en een (afwijkende) mening verkondigen, zijn blijkbaar toch schaars.


Een zeer leerzaam traject, zowel voor mijn dierbare relatie als voor mezelf.

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page